Muslingesag: Afgørelse kommer i næste uge

Fødevareminister Mette Gjerskov lover, der snart er svar til den ventende muslingeindustri.

Man kan ikke bare haste en så alvorlig sag igennem systemet. Det mener den nye fødevareminister Mette Gjerskov (A), som afviser, at hun har kunnet behandle sagen om tilladelse til muslingefiskeri i Natura 2000-områderne hurtigere.

- Ingen har været i tvivl om, at det har været en meget vanskelig sag. Der ligger en meget alvorlig klage i kommissionen omkring muslingefiskeriet i Limfjorden, og det er jeg naturligvis nødt til at tage alvorligt, siger Mette Gjerskov i dag til TV/MIDT-VEST.

Muslingeindustrien har kritiseret ministeren for at være for langsom til at træffe en beslutning, fordi det er netop i disse dage, muslingesæsonen er på sit højeste. Men det afviser Mette Gjerskov:

- Jeg kan ikke tage ansvaret for, hvad min forgænger har gjort, og det er fuldstændigt afgørende for mig, at fiskeriet går i en bæredygtig retning, uddyber hun og forklarer, at hun har brugt tiden på at være i dialog med fiskeindustrien for at sikre en både bæredygtig og økonomisk fornuftig udvikling i branchen.

Mette Gjerskov (A) siger, hun vil være klar med en afgørelse til muslingeindustrien i midten af næste uge. Muslingesæsonen plejer at vare indtil årsskiftet.