Muslingeindustrien: Medarbejdere sendt hjem

Medarbejderstaben er i dag skåret ned med en tredjedel på grund af manglende godkendelse.

Muslingefiskeri.jpg

Normalt arbejder der 75 personer hos muslingevirksomheden Vilsund Blue i Nykøbing. I dag var der blot brug for 50. Der kommer nemlig slet ikke nok råvarer ind til fabrikken, og det fik ledelsen til at bede 15 medarbejdere om slet ikke at møde og desuden sende yderligere 10 medarbejdere hjem igen fredag morgen.

- Dette kan bare være starten, frygter direktør Søren Mattesen fra Vilsund Blue.

Manglende godkendelse

Vilsund Blue har mistet en tredjedel af sin råvareleverance, fordi muslingefiskerne endnu ikke har fået grønt lys til at fiske i Natura 2000-områderne. Det er her, muslingerne skal hentes lige nu, hvor sæsonen er på sit højeste, mener muslingefiskerne. Men de har nu i ugevis ventet på den endelige godkendelse til at skrabe muslinger.

Fødevareminister Mette Gjerskov (A) havde møde med muslingeindustrien tirsdag, men Søren Mattesen mener, hun bliver ved at udskyde beslutningen, og det kan ramme hans virksomhed.

- Hvis det fortsætter på denne måde, og der ikke kommer en afklaring, er vi nødt til at fyre folk. På sigt mener jeg, fabrikken er lukningstruet, siger Søren Mattesen.

Baggrund

EU-Kommissionen undersøger lige nu en klage fra Dansk Naturfredningsforening, om at Danmark bryder internationale regler for naturbeskyttelse, hvis muslingeskrab tillades i Natura 2000-områder.

Muslingefiskerne mener, man bør tillade muslingeskrab, så længe klagesagen ikke er afgjort.