Muslim har givet 100.000 til julehjælp

Flere end nogensinde før søger om julehjælp. I Ikast bor en mand, som i de seneste år har givet rigtig mange penge til hjælp til dem, der ikke har råd til at holde jul.

Jacob Tanis elsker jul.
Jacob Tanis elsker jul.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Han elsker jul.

Så meget at han gerne vil have, at andre har mulighed for at fejre den på ordentlig vis. Derfor har han i løbet af de seneste fem år doneret 100.000 til julehjælpen Julekurven 2017 i Ikast-Brande Kommune. Et projekt, som Ikast Avis gennemfører i samarbejde med Midtjyllands Frikirke og AB Kommunikation..

- Jeg går 100 procent all in på julen. Det er børnenes fest. Det er samvær med familien. Det er glæde. Når du går en tur op igennem gågaden, så går folk og smiler og hilser. Det er fantastisk. Den stemning kan ikke købes for penge, fortæller han.

Jacob Tanis er født i Danmark, ejer af et lokalt motionscenter og far til fem. Og så er han muslim, men det afholder ham ikke fra at hjælpe dem, der ikke har penge til at fejre julen.

- Julen har en kæmpe stor betydning for mig og min familie. Vi kommer oprindeligt fra Tyrkiet, men selv i Tyrkiet bliver der holdt jul, så for os er julen ikke som sådan noget religiøst. For os er julen en fælles festdag. Det er en af de dage, vi ser allermest frem til i løbet af året, forklarer han.

Holder selv jul

Hos Jacob Tanis bliver der ikke serveret flæskesteg juleaften. I stedet spiser familien and, for juleaften bliver fejret.

- Der er søde kartofler og rødkål. Det er min kone blevet fantastisk dygtig til at lave. Udover flæskestegen tager vi det hele med, siger han.

På grund af hans kærlighed til julen har han valgt at støtte andre familier. Det overraskede i starten lederen af indsamlingen.

- Oprindeligt kom han ud af det blå med en pose penge. Han var slet ikke en person, som jeg havde tænkt på at spørge. Det gør en forskel, for vi kan tilgodese rigtig mange familier for de penge, siger Laila Kempel, der hvert år er med til at samle penge til.

Organisationen Julekurv 2017 hjælper hvert år cirka 50 familier med at holde jul.

Jacob Tanis er glad for at give, selvom det efterhånden er blevet til mange penge.

- Det er ikke fordi, jeg er et bedre menneske end andre. Jeg har bare muligheden for at hjælpe til. Igennem hele mit liv er jeg blevet hjulpet af samfundet, kan man sige. Ved at bidrage på den her måde, føler jeg også, jeg er med til at gøre lokalsamfundet bedre, forklarer han.

2:06