Musikvideo: Dengang Tørfisk og Bjarne Riis hjalp hinanden

I 1997 skrev Tørfisk en sang til Bjarne Riis, der også blev indspillet som musikvideo. Få hele historien lige her.

2:56

Bjarne Riis og Tørfisk har umiddelbart ikke ret meget med hinanden at gøre. Sådan fristes man i hvert fald til at tro, hvis man hører navnene i samme sætning.

Virkeligheden er dog en anden.

Den danske Tour-vinder og cykelboss havde i 90'erne et godt samarbejde med Thyborøn-bandet Tørfisk. Tilbage i 1997 hjalp Tørfisk for eksempel Bjarne Riis med at lave en musikvideo, men det hele startede flere år forinden.

- Det begyndte jo allerede for tre-fire år siden, da vi lavede noget morgenradio med ham. Der spurgte han, om vi kunne spille til hans fødselsdag, da ham og Mette blev 30 år, og der sagde vi, at det kunne vi godt. Vi spillede for alle dem, der havde råd til det, sagde Bent Bro tilbage i 1997 til TV MIDTVEST om det første møde med den danske Tour-vinder.

- På det tidspunkt gik vi ud fra, at han havde råd til at hyre os, og så blev det egentligt til et godt samarbejde. Vi spillede til hans fødselsdag, og så blev der lige pludselig bud efter Bjarne til det ene talkshow efter det andet, og så fandt vi ud af, at der også var lidt mere bagved. Han kunne jo godt lide det her musik, han kunne godt lide Tørfisk, fortalte Bent Bro om samarbejdet, der pludselig tog fart.

Stigende interesse for Bjarne Riis og Tørfisk

I takt med, at Bjarne Riis slog sit navn fast på den internationale cykelscene og som et af de største danske sportsnavne, steg interessen for ham - men også for Tørfisk.

- Der var vi meget inde, for vi skulle med til alle de her talkshows, og når han var i radioen under Tour de France, så ønskede han Tørfisk, når han skulle sende en hilsen hjem og sådan noget.

- Så har vi også spillet lidt til hans fester en gang imellem, og vi gjorde nogle tjenester for hinanden.

Efter Bjarne Riis' sejr i Tour de France i 1996 kom Tour-vinderen med en idé om at lave en sang og en musikvideo. Det var en idé, som Tørfisk var helt med på.

- Der er sådan nogle gode billeder i teksten, at det er oplagt, at man skulle lave en video. Så har det også altid været vores drøm at lave en musikvideo. Det kan da godt være, at MTV lige pludselig siger, at den skal vises der, sagde Bent Bro med et smil.

1:31
Se hele interviewet med Bent Bro fra Tørfisk.