Musiklejr forbudt for drenge er kommet til Thisted

I denne uge knokler unge musikinteresserede piger løs med tekster, toner og tangenter. Det foregår på en musiklejr i Thisted, som er forbudt for drenge.

Asta Bøjer Camilla Zwicki og Laura Larsen er alle deltagere på musiklejren projekt Pop-Pilot i Thisted.
Asta Bøjer Camilla Zwicki og Laura Larsen er alle deltagere på musiklejren projekt Pop-Pilot i Thisted.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Piger i alderen 12-14 år er i denne uge deltagere på musiklejr i Thisted. Musiklejren går under navnet projekt Pop-Pilot, og her kan pigerne udvikle sig musikalsk under kyndig vejledning af kvindlige musikere helt uden tilstedeværelsen af drenge.

- De skal vide, at de har uendelige muligheder, og at der ikke er nogen begrænsninger for dem, som vi oplever, der kan være for mange piger og kvinder, siger Maja Vestman, der er instruktør på projekt Pop-Pilot.

Siden 2012 har Dansk Rock Samråd afholdt musiklejre rundt omkring i landet i efterårsferien for unge piger. Lejrene har til formål at hjælpe flere kvinder ind i musikbranchen.

Det er første gang, at Thisted og byens nye kulturcenter er på pop-piloternes flyvekort. Det glæder dog Laura Larsen, Asta Bøjer og Camilla Zwicki, der alle er deltagere i projektet.

- Det er rart at kunne snakke om ting, som drenge ikke forstår, uden man skal tænke på, at der er drenge i nærheden. Man kan snakke om alt, siger Laura Larsen om fraværet af drenge. 

Den seneste uge har pigerne arbejdet med tekster, toner og tangenter, og fredag spiller de så koncert mellem 17:30 og 18:30 på Kulturrummet i Thisted.

2:16
. Lige nu synes Laura, Asta og Camilla her, at det er fedt at spille musik - og i derfor bruger de efterårsferien på musiklejr i Thisted.