Musik i ørerne er hul i hovedet

Hver fjerde af os har musik i øregangene når vi cykler og det vækker bekymring hos blandt andet Politiet.

web billede_0.jpg

Hver fjerde af os har musik i ørerne når vi træder i pedalerne. Og når det gælder de unge mellem 18 og 29 år er det faktisk hver tredje der lytter til musik mens de cykler.

I følge en hollandsk undersøgelse øger musik i ørerne risikoen for at køre galt med op til 30 pct. Et tal der vækker bekymring hos Politiet og Rådet for Sikker Trafik.

- Der kan opstå farlige situationer under cykelturen fordi man rent ud sagt ikke kan høre hvad der foregår omkring en. I værste fald kan det få katastrofale konsekvenser, mener Vicepolitiinspektør Henrik Glintborg fra Midt & Vestjyllands Politi.

Han understreger, at det ikke er ulovligt at lytte til musik, men fraråder det alligevel:

0:08

For gymnasieeleven Mathias Gaarde fra Viborg er det naturligt at høre musik, når han cykler til og fra skolen. Og musikken må gerne være høj:

- Mine forældre har ofte sagt, at jeg skal huske at passe på trafikken. Derfor er jeg også ekstra opmærksom, siger han.

Andre unge vælger at holde ørerne helt fri for musik. Simpelthen fordi de er bange for, at der skal ske et alvorligt uheld i trafikken.

Politiet opfordrer altså til lade musikken blive i lommen eller tasken under cykelturen. Bl.a. fordi lyd-kvaliteten i hovedtelefonerne bliver bedre og bedre:

0:17