Multimediekunstner og skoleelever laver kunst til kirke

De laver kunst i 5. klasse på Ramme Skole. Det skal udstilles i forbindelse med Kulturnatten i efterårsferien.

Sådan her ser det blandt andet ud, når elever på Ramme Skole laver kunst til Kulturnatten. Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Elever i 5. klasse på Ramme Skole ved Lemvig er blevet kunstnere for en stund. Sammen med en multimediekunstner kreerer de ting og sager.

-  Jeg tegner en rød fisk og noget tang, siger elev Rakel Atima Bogø Reenberg.

Det, de samlet set får ud af arbejdet, skal vises i kæmpeskala på Lemvig Kirke, når der i næste uge er kulturnat.

- Jeg synes, det er sjovt. For man får lov til at tegne, som man gerne vil. Man skal gøre meget ud af det, fordi det skal vises, forklarer Anne Mose, der også er elev i klassen, der laver kunst.

  Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Bag projektet står Karen Thastum.

- Jeg vil gerne have børnene til at tænke lidt over, hvad havet er, og hvor vigtigt det er, at vi passer på det, fortæller kunstneren, der både holder til i Berlin og København.

I 1989 stiftede hun kunstgruppen, Tura Ya Moya, som har rejst rundt i verden med et lysprojekt. Blandt andet i Island og Grønland.

- Vi behøves ikke at have kunst i de store kunstcentre - det kan man også have - men vi vil gerne have dem ud på de små steder. Vi vil gerne sige, at vores torv, kirke eller skole faktisk også kan blive et lærred for kunst, uddyber hun.

Ud over Ramme Skole er også Udefriskolen i Fabjerg, Biohusets Billedskole og Lemvig KFUM og K med i projektet. 

01:53 Luk video