Muligvis ulv på spil i Idom

En gårdejer fra Idom har mistet fire får, efter de er blevet bidt ihjel. Ejeren er ikke i tvivl om, at det er en ulv, der har været på spil.

Skambidt får
Foto: Peter Bertil Hellén

Den store stygge ulv er muligvis på spil igen. Gårdejer Peter Bertil Hellén fra Idom har de seneste ni dage fået bidt fire får ihjel. Selv er han overbevist om, at det er en ulv, der står bag massakren.

- Jeg synes, det er frygteligt. Det er ikke sjovt at passe får, når man kommer ud og finder dyrene på den her måde, siger Peter Bertil Hellén.

Tre af fårene er blevet bidt ihjel natten til tirsdag. Den ene var ikke død, da ejeren kom ud her til morgen. Den gik skambidt med mavesækken hængende uden på. Flere andre af Peter Helléns får har også fået tydelige bidemærker, men de ikke er livstruende.

Et rodet billede

Tirsdag var en vildtkonsulent fra Naturstyrelsen ude ved fåreavleren i Idom for at se nærmere på skaderne.

- Det billede, der tegner sig her, er noget rodet, men jeg vil godt se nærmere på dem, før jeg konkluderer noget, siger Steen Fjederholt, der er vildtkonsulent i Naturstyrelsen Midtjylland.  

Den vestjyske landmand er dog ikke selv i tvivl.

- Det første, jeg tænker, når jeg ser det her, er, at det er en ulv. Jeg ved ikke hvorfor, hunde skulle kunne gøre det. Jeg mener ikke, der er mange andre end ulven, der kan gøre det her, siger Peter Bertil Hellén.

Spottet flere steder

Det er langt fra første gang, at ulven er på spil her i landsdelen. I hvert fald mener flere midt- og vestjyder, at de har set rovdyret, og flere har fanget det på kamera.

Senest i august blev ulven fotograferet i Skjern, og i maj fik en ung jæger et billede af den på sin telefon. I april tog en landmand flere billeder, da en ulv kom helt tæt på familiens hjem i Borris.