Mulig Lunde-afløser har takket nej til at komme i Folketinget

​Det næste Venstre-navn på listen i Esben Lunde Larsens valgkreds ønsker ikke at erstatte ham i Folketinget.

Det er endnu ikke faldet på plads, hvem der skal afløse Esben Lunde Larsen i Folketinget.
Det er endnu ikke faldet på plads, hvem der skal afløse Esben Lunde Larsen i Folketinget.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Det er et åbent spørgsmål, hvem der skal overtage den tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens (V) plads i Folketinget.

Esben Lunde Larsen meddelte onsdag aften på Facebook, at han ikke vender tilbage til det politiske arbejde på Christiansborg efter sommerferien, fordi han skal være fellow hos den globale tænketank World Ressources Institute i Washington D.C.

Dermed skal et andet Venstre-medlem fra Vestjyllands Storkreds, hvorfra Esben Lunde Larsen er valgt, i Folketinget.

Sædvanligvis vil det være den person fra partiet, der har fået flest stemmer af de kandidater i kredsen, som ikke blev valgt ind ved det seneste folketingsvalg.

Med 8150 stemmer er det i dette tilfælde Mads Rørvig. Han har imidlertid gjort det klart, at han ikke på nuværende tidspunkt ønsker at afbryde sin erhvervskarriere til fordel for et arbejde i på Christiansborg.

På Twitter skriver han:

- Jeg er stolt af og ydmyg over at have repræsenteret over 8000 vælgere i Folketinget. Selv om Esbens farvel til politik er en mulighed for at vende tilbage, har jeg valgt at takke nej, da jeg er midt i spændende projekter med et team af fantastiske kolleger hos Finans Danmark.

Kissmeyer overvejer situationen

Den næste kandidat på Venstres liste i Vestjyllands Storkreds er den tidligere borgmester i Ikast-Brande Kommune Carsten Kissmeyer.

Han overvejer foreløbigt, om han skal tage imod muligheden for at komme i Folketinget. I så fald vil han skulle forlade sin post som anden næstformand for regionsrådet i Region Midtjylland.

I en kommentar til Ritzau skriver Carsten Kissmeyer:

- Jeg er anden suppleant - så Mads Rørvig skal sige nej tak. Om jeg så eventuelt kan få det passet ind i mine øvrige aktiviteter, vil jeg afklare i løbet af første halvdel af august, når sagen er mere opklaret.

Senere har Carsten Kissmeyer dog uddybet på Facebook:

Esben Lunde Larsen tager til USA i efteråret.

/ritzau/