MRSA: Skarp kritik af minister-krav

Venstres Esben Lunde Larsen harcelerer mod dele af fødevareminister Dan Jørgensens (S) MRSA-udspil. Tåbeligt forslag, lyder det blandt andet.

Esben Lunde Larsen

Midt i dansk landbrugs største krise vil fødevareminister Dan Jørgensen (S)  nu endnu engang forværre hverdagsforholdene for danske landmænd. Så skarp lyder kritikken fra politisk modstander og folketingsmedlem fra Venstre, Esben Lunde Larsen.

Det er Dan Jørgensens ønske om at pålægge landmændene at tage bad hver gang, landmændene forlader stalden, der har fået Esben Lunde Larsen til at fatte pennen. Han ytrer sig både på sin offentlige Faceboo-profil og i en pressemeddelelse.

- Det er jo rystende, at vi har med en minister at gøre, der intet blik har for krisen i dansk landbrug, når man kan foreslå noget så tåbeligt, som at landmænd skal i bad hver gang, man forlader stalden. Det er som om, at Dan Jørgensen intet ved om den praktiske hverdag på et dansk landbrug. Men endnu værre - at ministeren ikke har et system, der fanger den slags op, siger Esben Lunde Larsen, medl. af Folketingets Fødevareudvalg.

Dyrt pjat

Dan Jørgensen har i eftermiddag indkaldt til forhandlinger om udspillet. Her skal ministeren ikke forvente opbakning fra Esben Lunde Larsen (V).

- Det er min klare holdning, at vi ikke skal indføre den slags pjat med udgifter til følger for landbruget midt i en økonomisk krise, ligesom vi heller ingen evidens har for, at noget sådant har en effekt, slutter Esben Lunde Larsen