Mountainbike ruter skal sælge Viborg

Mountainbike kan udvikle sig til en stor turistindustri. Viborg vil være det nye mekka for mountainbikere og anlægger nu ikke mindre end 100 kilometer spor.

Viborg vil markedsføre sig som mountainbike mekka. 100 kilometer nye ruter i naturen rundt om byen skal tiltrække turister fra nær og fjern. Torsdag var en ekspert i mountainbiking på tur i terrænet for at finde de bedste kommende ruter.

- Alle kan jo trække et spor igennem en skov, men det der med at se, hvordan udnytter man terrænet bedst muligt? siger Projektleder Thomas Olesen.

Der er et stort potentiale. Mountainbike er en motionsform i stærk vækst, og ideen med 100 kilometer ruter rundt om Viborg er god, mener en ekspert,

- Folk vil rigtig gerne ud i naturen og have noget luft og noget lys derude. Der er et enormt stort potentiale, vi skal bare se at komme i gang, siger Peter Kvistgaard, turismeforsker ved Aalborg Universitet.

Projektlederen for 100 kilometer spor i Viborg, som projektet hedder, havde i dag en engelsk ekspert med i skoven. Se indslaget fra mountainbike ruten herunder: