Mountainbike-cup trodser frost og kulde

200 ryttere stillede op til søndagens afdeling af den midtjyske vintercup i mountainbike i Silkeborg. De mange deltagere trodsede temperaturer ned på -15 grader.

260114_MTB_0.jpg

Peter Sørensen og 200 andre deltagere trodsede søndag januarkulden i det de deltog i den fjerde afdeling af dette års midtjyske Vintercup.

I bakkerne ved Sejs øst for Silkeborg var ruten målt op til 6,4 kilometer for hver omgang, og hver enkelt klasse skulle køre tre eller fire omgange i frostgrader med en chill-faktor på helt ned til 15 minusgrader celsius.

Peter Sørensen stillede op i klassen H40, der er for herrer over 40 år.

- Jeg satser på en top tre placering i dag, siger Peter Sørensen, der går efter at ende på podiet til Danmarksmesterskaber til sommer.

Stellet knækker

Men allerede før løbets start går det galt for Peter Sørensen fra Cyklebørsen Bjerringbro. Under opvarmningen knækker stellet ved sadlen.

Alt dette sker ti minutter inden kampstart, hvor Peter Sørensen desperat forsøger at skaffe en anden cykel. Men forgæves. I stedet må han se løbet fra sidelinjen i den bidende kulde.

- Det er meget træls. Nu var jeg mødt op for at se mine konkurrenter an og for at få en god dag. Og så sker det her, siger en ærgerlig Peter Sørensen.

Mountainbike vinder frem

Skal man måle mountainbikesportens popularitet på den midtjyske Vintercup, er der de seneste år kommet fart i pedalerne.

- Vintercuppen er en tradition, der er ti år gammel. Da vi startede var vi omkring 80 ryttere i alt. I år ser vi, at der som regel stiller 200-250 ryttere op, siger Michael Borup, der er arrangør på Vintercup, der i alt indeholder seks afdelinger.

Dagens løb var det fjerde ud af seks afdelinger. Finalen og sidste løb bliver afholdt den 9. marts i Bjerringbro.

Læs mere om Vintercup på deres hjemmeside ved at klikke her.

Her kan du se indslaget fra søndagens nyheder:

2:04
200 mountainbikeryttere stillede op til løb i isnende kulde til fjerde afdeling af Vintercup.