Motorvejens fødselsdag: Trafikken overgår alle forventninger

Der kører omkring 12.000 biler på motorvejen mellem Holstebro og Herning i døgnet. Samtidig er der blevet bedre plads på vejene i Holstebro.

2:12
Holstenbro-motorvejen fylder et år. Se indslaget her.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Søndag er det et år siden, motorvejen mellem Holstebro og Herning blev indviet, og der er god grund til at fejre fødselaren, mener både Holstebro Kommune og Vejdirektoratet.

- Vi er rigtigt glade for motorvejen, og det ser ud til, at trafikanterne også er det, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet, Ivar Sande.

Og trafikmålingerne bekræfter afdelingslederens formodning.

Der kører omkring 12.000 biler på motorvejen i døgnet - det er 3000-4000 flere end forventet.

Det kan også mærkes i Holstebro, hvor især Herningvej og Ringvejen er blevet aflastet. Vejdirektoratet havde regnet med, at motorvejen ville betyde 2000-2500 færre biler i døgnet på den stærkt trafikerede ringvej. Det viste sig at blive 6000 færre biler.

Der er blevet væsentligt mindre trafik på Ringvejen i Holstebro.
Der er blevet væsentligt mindre trafik på Ringvejen i Holstebro.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Holstebros borgmester HC Østerby (S) er også en glad mand. Han peger på, at det tidligere tog halvanden time at køre fra Holstebro til Vejle. Nu er der skåret en god halv time af køreturen. 

- Og du kan tro, at vi kan mærke, at virksomhederne og vi som kommune kan tiltrække arbejdskraft meget længere fra, siger HC Østerby.

Der er dog også et lille bump på vejen, hvis man spørger Holstebro Handelsstandsforening. Formand Michael Ulsted fortæller, at der er lidt færre kunder i gågaden, fordi det nu er blevet lettere at komme på indkøbstur i byer som Aarhus og Vejle.

- Hvis vi kunne, ville vi allerhelst gøre motorvejen ensrettet, siger Michael Ulsted.

HC Østerby peger dog på, at kunder udefra også har fået lettere ved at komme til byen.

-  Så når ligningen skal gøres op, er jeg helt overbevist om, at det her en styrke - også for handelslivet i Holstebro, siger borgmesteren.