Svanepar blokerede motorvej og stoppede trafikken

Et svanepar med unger spærrede trafikken i cirka en halv time på Midtjyske Motorvej.

Hansvanen voldte især politiet problemer, men det lykkedes til sidst at få ham væk fra kørebanen. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Kort efter klokken 19 gik trafikken helt i stå på Midtjyske Motorvej mellem afkørsel 12 og 13 ved Brande. Det skyldtes, at et svanepar med unger havde valgt motorvejens spor i sydgående retning som midlertidigt opholdssted.

- De vil ikke flytte sig fra vejen. Vi har to patruljevogne dernede, og Vejdirektoratet har rekvireret en skiltevogn, som er på vej, så der ikke sker uheld dernede, fortalte vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Allan Riis, inden vejen igen blev genåbet. 

Trods flere ihærdige forsøg fra betjentene på stedet, lykkedes det ikke lige sådan at få svanerne fra vejen. 

- De er svære at komme til, så man skal aflede opmærksomheden og tage fat i dem bagfra. Man skal tage fat om krop og hals, og så må man endelig ikke adskille forældre og unger, for så går det galt, fortalte vagtchef Allan Riis, efter at politiet havde søgt råd og vejledning hos Dyrenes Beskyttelse.

Det lykkedes endelig politiet at få først moren og de tre unger i sikkerhed, mens hansvanen var mere genstridig og vedholdende. Til sidst fløj han dog i sikkerhed hos familien, og vejen er netop genåbnet efter en halv times blokade.