Motorvej mangler det sidste stykke

Der bliver ikke ubrudt motorvej mellem Herning og Holstebro Nord. Et stykke på 2,5 kilometer mangler.

Motorvej_Neturalt_skilt.jpg

Trods aftalen om den nye motorvej mellem Holstebro og Herning bliver der ikke ubrudt motorvej fra Holstebro Nord til Syd-Italien. Der mangler nemlig en stump motortrafikvej på en cirka 2,5 kilometer strækning ved Herning. Forligspartierne i Folketinget kunne ikke finde sidste 240 mio. kr., der var nødvendige for at få motorvej uden afbrydelser.

Umiddelbart lyder 2,5 kilometer motortrafikvej ikke som et stort problem. Men faktisk skriver Vejdirektoratet i VVM-rapporten følgende: "Endvidere kan det trafiksikkerhedsmæssigt være uheldigt at have en relativ kort strækning af rute 18 som 2-sporet motortrafikvej, mens resten af rute 18 mellem Vejle og Holstebro er udbygget som 4-sporet motorvej."

Trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet uddyber problemet: -Der er en risiko for, at trafikanterne tror de stadig befinder sig på motorvej og derfor lægger sig ud i overhalingsbanen. Det kan føre til meget alvorlige sammenstød med modkørende, siger trafikforskeren til TV/MIDT-VEST.

Han nævner, at erfaringer fra Guldborgsund viste, at der faktisk skete den type ulykker. Der er motortrafikvejen nu opgraderet til motorvej.

Folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (Dansk Folkeparti) kalder det rigtig ærgerligt, at Holstebro-motorvejen ikke føres sammen med det eksisterende motorvejsnet: -Nu får vi en motorvej, som ikke forbinder Vestjylland med resten af Danmark og Europa, siger han.

Dennis Flydtkjær mener, at 240 mio.kr. er et lille beløb set i den store sammenhæng.