Motorvej foran tidsplanen

Anlægsarbejdet ved motorvejen mellem Hårup og Låsby er lige nu to til tre måneder forud, så næste sommer skulle stykket kunne tages i brug.

En lang og varm sommer sidste år og en forholdsvis mild vinter har betydet, at arbejdet med at anlægge motorvejen mellem Hårup og Låsby overhaler tidsplanen. Det skriver AOH.dk

Tidligere var det planlagt, at den godt 11 kilometer lange motorvejsstrækning ville blive åbnet i efteråret 2015, men hvis vejrguderne fortsat er milde stemt, vil motorvejen kunne åbnes i løbet af sommeren næste år.

- Om det bliver juni eller en gang i august, kan vi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Men der er så god fremdrift derude, at alt tyder på, at den officielle indvielse bliver i sommermånederne, siger projektleder Carsten Sandgaard, Vejdirektoratet til AOH.dk.

Vejret er afgørende

Om tidsplanen holder, står og falder med vejret.

- Vi har haft en gunstig vinter, men hvis vi skal klage over noget, har det måske været lidt vådt. Men vi har kunnet arbejde en meget stor del af vinteren, siger Carsten Sandgaard og understreger:

- Og en tilsvarende gunstig sommer er for os, at der ikke falder megen regn. Det må godt regne, sådan som det gør i en normal dansk sommer, men den skal ikke »regne væk«. Ellers går det ud over tidsplanen og anlægsarbejdet forsinkes.

Det er i øvrigt besluttet, at der bliver to åbninger på hele motorvejen ved Silkeborg. Første officielle åbning bliver i sommeren 2015 ved Hårup og Låsby, og åbningen af næste stræk gennem selve Silkeborg markeres selvstændigt i efteråret 2016 med sin egen åbningsceremoni.