Motorløb i Løvel: Ægtepar kæmpede for DM-titel

Motorløbet på Løvelbanen ved Viborg er en tradition bededag. Veteranen Peder T. Jensen håbede i dag på at vinde løbet, så han kunne få point til sit tiende danmarksmesterskab.

- Det er bare et kick, det giver. Når jeg tænder lyset, så kører vi altså.

Og det har Peter T. Jensen netop gjort lige siden motorløbet på Løvelbanen første gang blev skudt i gang i 1995.

- Det trækker mange mennesker til, når det er Store Bededag. Og det er blevet en tradition, at folk skal herud og se motorløb, lyder det fra Peter T. Jensen.

quoteDet er bare et kick, det giver. Når jeg tænder lyset, så kører vi altså.

Peter T. Jensen

Et løb for hele familien

Løbet i Løvel lokker hvert år omkring 1500 tilskuere til. Mange er gengangere.

- Jeg tror, det er fordi der er en hyggelig atmosfære, man kan købe lidt øl og lidt pølser, og man kan tage hele familien med, siger Nikolaj Justesen, der er løbsleder for Viborg Motor Klub, der afholder motorløbet på Løvelbanen.  

Og lige så hurtigt Peder T. Jensen kører på banen, ligeså hurtigt løber hans kone Inge Henneberg. Hun er nemlig både teamchef, bilvasker og benzinfylder…blandt meget andet.

quoteNår der er vinterpause, så går vi og tripper efter, at sæsonen nærmer sig.

Inge Henneberg

- Det er en livsstil. Det kan vi slet ikke undvære. Når der er vinterpause, så går vi og tripper efter, at sæsonen nærmer sig, siger hun og fortæller samtidig, at hun snildt kan komme op over 20.000 skridt i løbet af en løbsdag.  

Men trods en ihærdig indsats fra både Inge Henneberg udenfor banen og hendes mand Peder T. Jensen på banen, så lykkedes det ikke at erobre førstepladsen i år. Parret måtte i stedet nøjes med andenpladsen.

Det var køreren Magnus Jensen, som vandt løbet.

TV MIDTVEST besøgte Bededagsløbet. Her kan du se en reportage fra racerløbet.