Motorcyklist på flugt: Ville undgå politiet

Da en motorcyklist tirsdag stak af fra en fatal ulykke, kørte han på en stjålen motorcykel. Derfor ville han undgå politiet, forklarer han.

080714_Faerdselsuheld.jpg

Tirsdag mistede en mand livet, da to biler kørte frontalt sammen på Skjernvej ved Agerfeldt. Langt op af tirsdagen efterlyste politiet en motorcyklist, som vidner havde set køre fra ulykkestedet.

Tirsdag aften meldte motorcyklisten sig selv til lokalpolitiet i Esbjerg, hvor han kommer fra med forklaringen, at han var kørt fra ulykkesstedet, fordi han kørte på en stjålet motorcykel, som var stjålet i Skive. Det forklarer Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

- Han vidste, han kørte på en stjålet motorcykel, og derfor var han ikke interesseret i at være i nærheden, når politiet ankom til stedet, siger Henning Præstegaard til TVMidtvest.dk

Stadig i livsfare

Ulykken skete tirsdag morgen, da en varevogn ville overhale en personbil. Da varevognen trak ud kørte den frontalt sammen med en modkørende bil, hvis fører mistede livet.

Føreren af varevognen blev fløjet med helikopter til sygehuset i Skejby. Her ligger han i respirator og er stadig i livsfare fortæller Henning Præstegaard.

- Vi er løbende i kontakt med sygehuset, men meldingen er, at hans tilstand er uændret, siger Henning Præstegaard.

Kendte hinanden

Føreren, der nu er i livsfare, og motorcyklisten kommer begge fra Esbjerg, og de kender hinanden. Både motorcyklen og varevognen er stjålne køretøjer.

I øjeblikket er politiet i gang med tekniske undersøgelser. Herefter venter afhøringer af både motorcyklisten og varevognens fører, hvor de er sigtede for brugstyveri.

- Nu skal vi have det hele stykket sammen, og så skal vi have dem afhørt, siger Henning Præstegaard.