En epoke er slut: Morsø Folkeblad lukker efter 142 år som selvstændig avis

Fremover forsvinder Morsø Folkeblad som selvstændig avis. Det samme gør seks medarbejdere, deres jobs skæres væk.

Inden længe bliver Morsø Folkeblad fortid. Det erstattes af en Mors/Thy-sektion i NORDJYSKE.
Inden længe bliver Morsø Folkeblad fortid. Det erstattes af en Mors/Thy-sektion i NORDJYSKE.
Foto: Per Colstrup Vinkel, TV MIDTVEST

- Det er en trist dag, så kort kan det siges. 

Ordene fra tillidsmand Bo Lehm på Morsø Folkeblad indrammer stemningen på redaktionen på Morsø Folkeblad, der naturligt er trykket efter dagens udmelding. Fra september ophører øens avis med at eksistere som selvstændigt medie. I stedet bliver nyhederne fra Mors en del af en sektion i NORDJYSKE. En sektion der kommer til at hedde Mors/Thy. 

- Det er 142 års avishistorie, der ophører med at eksistere. Det kan man godt mærke på stemningen. Den er trykket, fortæller Bo Lehm, der selv arbejder som fotograf på Morsø Folkeblad. 

Hvordan dagligdagen i den nye struktur skal se ud vides endnu ikke. Det skal forhandlinger mellem ledelsen og medarbejderne afgøre. Sikkert er det dog, at nedlæggelsen af Morsø Folkeblad som selvstændig avis kommer til at betyde besparelser i Thy og på Mors, som er svarende til seks fuldtidsstillinger. 

I løbet af tirsdag eftermiddag er medarbejderne på Morsø Folkeblad indkaldt til møde. Nedlæggelsen af den selvstændige avis på Mors er en del af en større plan for besparelser i NORDJYSKE. Besparelserne rammer også koncernens TV-kanal, 24NORDJYSKE. Den forsvinder helt med udgangen af august måned. 

Det er ikke mere end to måneder siden NORDJYSKE sidst annoncerede en spareøvelse. Sidst i februar kostede den otte medarbejdere jobbet. 

Økonomi blev aldrig rettet op

Det var netop økonomi, der var årsagen til, at Morsø Folkeblad i 2013 blev opkøbt af NORDJYSKE. Håbet var, at økonomien på den måde ville kunne bedres. 

- Vi har været glade for Morsø Folkeblad, siden avisens bestyrelse i 2013 spurgte, om vi ville overtage udgivelsen. Baggrunden var en skrantende økonomi, og vi må efter fem et halvt år konstatere, at det ikke er lykkedes at vende dagbladets udvikling – tværtimod, siger NORDJYSKE Mediers ansvarshavende chefredaktør Per Lyngby i en nyhed på mediets egen hjemmeside. 

Morsø Folkeblads Ugeavis, der også er en del af koncernen, fortsætter med at udkomme som selvstændig ugeavis. 

0:34
Tilbage i 2012 blev Morsø Folkeblad opkøbt af Nordjyske.