Mors-virksomhed vinder kæmpeordre

Morsø Specialinventar A/S slog tre norske virksomheder i kampen om indretningen nyt norsk Scandic-hotel.

MorsoeSpecialinventar.jpg

Mange virksomheder på Mors oplever lige nu stigende økonomisk usikkerhed efter Fjordbank Mors gik ned med flaget for to uger siden. Men i udkanten af Nykøbing går Morsø Specialinventar A/S mod denne udvikling.

Virksomheden har nemlig netop vundet en stor udbrudsrunde i Norge foran tre norske virksomheder. Det betyder, at Morsø Specialinventar skal indrette et helt nyt ni-etagers hotel i Oslo med 149 værelser.

Ny i Norge

Det er den største enkeltstående ordre i virksomhedens historie, og faktisk kom det som lidt af en overraskelse, at det lykkedes at komme så hurtigt ind på det norske marked.

- Det var en appelsin, der faldt lige ned i vores turban, fortæller direktør Kurt Svane. Det er første gang, vi har forsøgt at komme ind på det norske marked, og vi havde slet ikke troet, det ville lykkes i første hug, fortsætter han.

Ingen tid til weekend

Kæmpeordren vil dække 20 procent af Morsø Specialinventars årlige omsætning, og alt skal være på plads den 1. september i år. Det betyder til gengæld, at alle medarbejderne har været nødt til at trække i arbejdstøjet i hver weekend den sidste måned.

- Vi har trukket store veksler på vores medarbejdere, og alle dem der har kunnet træde til har gjort det. Det sætter vi stor pris på, men det kan selvfølgelig også mærkes hjemme hos familierne, forklarer Kurt Svane.

I morgen søndag skal læsset med hotelinventar sendes afsted mod Oslo.

Hør Kurt Svane fortælle mere om opgaven i klippet herunder:

0:36