Mors-Thy overrasker med udesejr over Sønderjyske

Der var succes til Mors-Thy i den tunge ende af Herre Håndbold Ligaen fredag aften.

Jonas Porup og resten af Mors-Thy håndbold kunne fredag aften køre hjem fra Sønderjylland med en tre-målssejr over Sønderjylland

Mors-Thy Håndbold havde en enkelt sejr i ti kampe, da klubbens håndboldherrer var på besøg hos Sønderjyske i Herre Håndbold Ligaen.

Sejren kom i det seneste opgør, da KIF Kolding blev besejret, og den havde givet selvtillid.

Mors-Thy kunne således tage hjem med en sejr på 30-27 fredag, hvilket bragte klubben op på fem point, som stadig rækker til sidstepladsen i ligaen.

Sønderjyske ligger på femtepladsen med 14 point.

Mors-Thy var ellers bagud med et enkelt mål ved pausen, da hjemmeholdet førte 13-12.

Otte scoringer i kampen af Mads Kjeldgaard Andersen var dog medvirkende til, at gæsterne fik vendt slaget i løbet af anden halvleg.

Fem point havde håndboldherrerne fra Ribe-Esbjerg også skrabet sammen inden fredag.

Bundbrag samtidig i Ribe

Her tog klubben imod TMS Ringsted med lige så mange point, og derfor var der tale om et bundbrag, da de to klubber krydsede klinger.

Hjemmeholdet trak sig bedst ud af det opgør med en sejr på 27-25, og dermed var der sejrssang i omklædningsrummet efter tre forudgående kampe, der havde budt på to nederlag og en uafgjort kamp.

Med sejren spillede Ribe-Esbjerg sig op på niendepladsen i rækken med syv point ligesom KIF Kolding, der har spillet en kamp færre.

Gæsterne forblev næstsidst i rækken.

Pausestillingen på 14-12-føring til gæsterne vidnede om et tæt opgør, som Ribe-Esbjerg fik vendt til sejr i anden halvleg.

Rúnar Kárason og Kasper Kvist scorede begge fem gange for hjemmeholdet, mens Michael Riis og Nicolai Nørager var toneangivende for Ringsted.

De scorede henholdsvis ni og otte mål i kampen.