Mors mørklagt efter kranulykke

Mandag eftermiddag ramte en kran nogle højspændingskabler i Nykøbing. En person kom til skade ved uheldet, som har betydet strømafbrydelse på Mors.

Kranulykke

Klokken 14.30 i eftermiddags blev Nordjyllands Beredskab gjort opmærksomme på, at en stor kran var blevet strømførende efter at være kørt ind i nogle højspændingsledninger.  

Ifølge Mogens Hansen fra Nordjyllands Beredskab faldt et cirka 100 meter langt højspændingskabel ned over kranen, hvorefter det brændte videre på jorden.

- Strømmen går, og kranen bliver strømførende. Kranen bliver varm og føreren får strøm, siger Mogens Hansen.

Føreren af kranen formåede selv at komme ud, men blev efterfølgende kørt på sygehuset i Thisted, hvor han er indlagt til observation det næste døgn.

- Han er kommet til skade og skal ligge til observation. Mere kan vi ikke sige på nuværende tispunkt, lyder det fra Mogens Hansen.

Ulykken har forårsaget strømafbrydelse på hele Mors, men ifølge beredskabsinspektøren skulle strømmen være på vej tilbage flere steder.

Kranen var på vej fra Havnen i Nykøbing til rensningsanlægget, hvor den skulle bruges i forbindelse med noget arbejde. Ulykken skete på Limfjordsvej i Nykøbing, hvor den kørte imod højspændingskabler, der hængte for lavt til, at den kunne passere.

Ifølge Nordjyllands Beredskab kommer det til at tage et par timer, før kranen er flyttet fra Limfjordsvej. 

 

0:20
En kran kørte mandag mod nogle højspændings-ledninger i Nykøbing. Kranen blev strømførende, og føreren er nu indlagt.