Mørke cyklister udsætter sig selv for fare

Holstebro Politi har tirsdag aften og mandag morgen haft godt gang i bødeblokken over for cyklister, der cykler uden lys. I alt er 36 blevet taget på få timer.

Tirsdag aften og onsdag morgen har betjente fra Lokalpolitiet fra Holstebro været på gaden med den tykke bødeblok i hånden. Målet var at finde cyklister, der cyklede på arbejde eller i skole uden lys på cyklen. Tirsdag aften fik 17 cyklister en bøde og onsdag fik 19 cyklister en bøde på 700 kroner i timen mellem 7 og 8. Resultatet af den lille aktion er alarmerende.

- Jeg synes, det er overraskende mange, fordi det er i alles og især i cyklisternes egen interesse, at man kan ses i trafikken om morgenen. Det er især omkring skolerne, vi har patruljeret, og her ser vi både skolebørn, unge og voksne, der cykler uden lys, fortæller vicepolitikommissær, Lillian Jensen, ved Holstebro Politi.

I løbet af december kommer der flere kampagner om lys på cyklen. Dem håber Lillian Jensen vil være med til, at cyklisterne sørger for at få lys på cyklen.