Mor til dræbt i sprit-ulykke: Sæt promillegrænsen helt ned

Sanni Nielsen mistede sin søn i en trafikulykke, hvor føreren af bilen havde spiritus i blodet. Nu vil hun have sat promillegrænsen helt ned.

Spritkørsel

Der er flest spritbilister i Midt- og Vestjyllands Politikreds og dermed også mange ulykker, hvor årsagen er for høj promille.

Et af ofrene for de mange dødsulykker var den 30-årige Kim Nielsen fra Skive. Han var passager i en bil, der forulykkede med en påvirket bilist ved rattet, en tidlig morgen i 2014.

Kim Nielsens mor, Sanni Nielsen, mener, at grænsen for spirituskørsel, som i dag er på 0,5, bør helt ned på nul, så ingen er i tvivl om, hvorvidt de må køre.

- Det er ens børn. Der er ikke noget værre end at miste sit barn, siger Sanni Nielsen.

Kim Nielsen sad på bagsædet i en bil, som forulykkede på landevejen nord for Skive. Bag rattet sad en ung kvinde på 22 år.

Bilen væltede rundt og landede på taget. Kvinden slap med mindre kvæstelser. Men hun fik bagefter målt sin promille til 0,9.

- Det er nok noget af det værste, for Kim var sådan modstander af det. Han har faktisk taget nøgler fra nogen, der ville prøve, siger Sanni Nielsen.

- At det sker på den måde det er utilgiveligt. Det er noget, jeg aldrig nogensinde kommer over eller glemmer, siger Kent Nielsen, tvillingebror til Kim Nielsen.

Bilisten blev dømt for uagtsomt manddrab og fik halvandet års fængsel.

Fra november 2015 til oktober 2016 var der i 740 sigtelser for spritkørsel i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Det er væsentligt flere end i for eksempel Københavns Politikreds med 597 sigtelser eller Syd- og Sønderjyllands Politikreds med 507 sigtelser.

1:54