Mor i koma: Strandet i Tyrkiet

I Alanya ligger Hanne Astrup Tornvig i kritisk tilstand i respirator. Forsikringsselskabet vil ikke dække hjemrejsen. Derfor forsøger sønnen nu at rejse 300.000 kroner via Facebook.

140808_koma_0.jpg

I morgen rejser 18-årige Robin Astrup Hougaard til Alanya i Tyrkiet for at forsøge at hente sin mor hjem. En opgave som forsikringsselskabet ikke vil påtage sig.

Lige nu ligger Robins mor i kritisk tilstand i en respirator på et sygehus i Alanya ude af stand til selv at trække vejret.  Hanne Astrup Tornvig lider af en kronisk lungesygdom, der gør hende mere udsat for at få lungebetændelse.

- Jeg vil bare gerne have min mor hjem, siger Robin Astrup Hougaard til tvmidtvest.dk.

Grønt lys fra lægen

Det var med en rejseforsikring hos PenSam og en forebyggende pillekur mod lungebetændelse fra vagtlægen, at Hanne Astrup Tornvig fra Holstebro søndag drog på ferie med en veninde. Allerede kort efter, de forlod landingsbanen i Billund, fik Hanne Astrup Tornvig det dårligt, og dagen efter de ankom til Alanya, blev hun indlagt på hospitalet med åndedrætsbesvær.

Men Hanne Astrup Tornvigs hjemrejse ligger ikke lige først for. Hendes rejseforsikring vil nemlig ikke betale for hjemrejsen.

Mangler at oplyse

Det er Hannes far Niels Christian Tornvig, der har været i kontakt med forsikringsselskabet, og han giver følgende forklaring på, hvorfor de ikke vil betale.

- De siger jo, at Hanne ikke har overholdt sin oplysningspligt overfor forsikringsselskabet og fortalt, at hun var syg. De påstår, at hun var syg inden hun afrejste, og det havde hun ikke oplyst. Det har hun ikke gjort, og derfor vil de ikke betale, siger Niels Christian Tornvig til TV Midtvest.

Indsamling på Facebook

- Jeg er ligeglad med, hvem der har lavet fejlen. Jeg står her som 18-årig og forsøger at få min mor hjem, siger Robin Astrup Hougaard.

Robin Astrup Hougaard har kontaktet SOS International, som kan skaffe hjemrejsen. Opstartsgebyrerne til SOS International koster 6000 kroner, og et skøn er, at det kommer til at koste mellem 200.000 og 400.000 kroner at transportere Hanne Astrup Tornvig hjem.

Derfor har Robin Astrup Hougaard åbnet en Facebook-side, hvor man kan donere penge til at få hans mor hjem.

Facebook-siden hedder Støt min mor Hanne, og i skrivende stund er der indsamlet omkring 35.000 kroner.

Vigtigt med dialog

Brancheorganisationen Forsikring og Pension gør opmærksom på, at det er vigtigt at have en god dialog med forsikringsselskabet, inden man rejser ud.

- Hvis du er kronisk syg og vil være helt tryg ved, at du kan rejse, så skal du kontakte dit forsikringsselskab og være sikker på, at de har vurderet, at de vil dække dig på rejsen, siger Nanna Dalsgaard Wilkens, der er konsulent ved Forsikring og Pension.

Se mere i vores nyheder kl. 19.30, hvor vi besøger Hannes far, der bor i Holstebro:

1:45
Rådgiver advarer mod at rejse uden at have forsikring plads