Mor i blodtappersag fortsat fængslet – men hun vil løslades

​Moderen fra Skjern har kæret byrettens beslutning om at fastholde varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

politiskilt.jpg
Foto: Flemming Christensen

Den 35-årige mor fra Skjern, der er sigtet for at tappe sin søns blod gennem seks år, skal fortsat sidde varetægtsfængslet.

Det besluttede byretten i Herning fredag, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern i lørdagens udgave af avisen.

Kendelsen har kvinden dog, sammen med sin advokat, kæret til Vestre Landsret, da hun ønsker at blive løsladt, fordi sagen trækker ud.

De lange udsigter til en afklaring skyldes sagens alvorlige karakter. Retslægerådet skal nemlig have foretaget en vurdering af moderens mentale tilstand, og indtil den er klar, kan sagen ikke køre videre.

- Vi venter på, at Retslægerådet får taget sig sammen til at udtale sig i sagen. Rådet siger, at udtalelsen er klar om et par måneder, men det har man sagt flere gange, fortæller advokat Rene Knudsen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Har været varetægtsfængslet siden september 2017

Den 35-årige mor fra Skjern har været varetægtsfængslet siden den 25. september sidste år. Her blev hun sigtet for at have tappet sin seksårige søn for blod siden 2011.

I den periode var drengen utallige gange indlagt på Herning og Skejby Sygehus, hvor han gennem årene har modtaget 110 portioner blod som behandling på hans alt for lave blodprocent.

Lægerne troede dengang, der var tale om en alvorlig sygdom, og derfor forklarede de familien, at blodmanglen skyldtes en sjælden knoglemarvslidelse.

I dag mener Midt- og Vestjyllands Politi altså at vide, at drengens sygdomsforløb skyldtes de mange blodtapninger.

Landsretten skal i begyndelsen af næste uge vurdere, om betingelserne for varetægtsfængslingen fortsat er opfyldt.

Barnet har det godt i dag.