Mor efter udvisningsdom: Jeg er jublende lykkelig

En mor til et tidligere medlem af Byens Kirke i Silkeborg er meget tilfreds med dagens dom mod en tidligere frikirkepræst.

0:52
Se moren fortælle om sin datters oplevelser her.

Bente Kjærskov er i dag lettet, efter at den tidligere frikirkepræst Christian Laursen Raburn fra kirken Byens Kirke i Silkeborg er blevet idømt tre et halvt års fængsel. Samtidigt er han blevet udvist fra Danmark, da han i en årrække har boet i USA.

Den tidligere frikirkepræst var tiltalt for i alt otte forhold med seksuelle krænkelser af børn og unge i Byens Kirke.

Bente Kjærskovs datter er ikke en af de unge, der optrådte i anklageskriftet, men hun fortæller, at hun har haft flere ubehagelige og grænseoverskridende oplevelser med frikirkepræsten.

- Jeg er jublende lykkelig. Specielt over det faktum, at han er udvist af Danmark for bestandig. Det betyder, at de unge ikke behøver være bange for at rende på ham. Det giver dem en endnu større chance for at komme videre ovenpå alt det her, fortæller Bente Kjærskov.

Erkendte forhold

Christian Laursen Raburn har under sagen erkendt at have haft et seksuelt forhold til flere af de unge, der alle var mellem 15 og 18 år. Han har i retten forklaret, at der var en "udfordringkultur" i frikirken, hvor han og de unge udfordrede hinanden til at gøre grænseoverskridende ting. 

Selv om den 30-årige erkendte de fleste forhold i anklageskriftet, har han nægtet sig skyldig i anklagen om, at han skulle have brugt sin stilling til at udøve magt over de unge. Han har forklaret, at der var ligeværdighed i forholdene, og at ingen blev tvunget til noget. 

Men i følge retten er det altså bevist, at den 30-årige i sin egenskab af præst i menigheden netop har udnyttet sin position til at manipulere og udøve magt over børn og unge til at begå seksuelle krænkelser.

2:37
Se interviewet med forsvarer Anne-Mette Larsen Rabek her.

Den konklusion er hans forsvarer Anne-Mette Larsen Rabek uenig i.

- Jeg synes måske, at dommen er for unuanceret i relation til de betingelser, der skal være opfyldt, før man kan være omfattet af den paragraf. Der er ikke taget stilling til, at de her unge ikke er betroet ham af deres forældre. Der er ikke taget stilling til, at han ikke underviser professionelt, og så er der det faktum, at alle de her unge har været ledere selv, siger hun og tilføjer:

- Han har ingen instruktionsbeføjelse over dem, og det har de også forklaret her i retten. Derfor synes jeg, at dommen og dommens konklusion er forkert, siger hun.

Hun forklarer, at de nu skal tage stilling til, om de vælger at anke dommen.