Mor dømt for at lade nyfødt barn dø

En kvinde fra Kibæk er blevet idømt en behandlingsdom, efter hun sidste år lod sit nyfødte barn ligge i en toiletkumme, hvorefter det druknede.

Retten i Herning dømte onsdag en 21-årig kvinde fra Kibæk til en behandlingsdom i en tragisk sag. For to år siden fødte kvinden et barn, som døde kort efter fødslen, da hun lod den nyfødte ligge i en toiletkumme, det skriver aoh.dk.

Kvinden var tiltalt for at have dræbt sit nyfødte barn. Hun nægtede sig skyldig og ønskede ikke at udtale sig retssalen, da hun gerne ville lægge afstand til sagen.

Da de ulykkelige omstændigheder blev læst op i retten fremgik det, at fødslen fandt sted i januar 2014 i kvindens lejlighed i Kibæk. Ifølge hendes eget udsagn, var hun ikke klar over, at hun var gravid. Det gik først op for hende, da hun sad på toilettet og var i gang med at føde. Umiddelbart efter fødslen faldt hun om og følte sig ude af stand til at kunne bevæge sig.

Kvinden ringede selv efter hjælp, men da hjælpen kom frem, var det for sent at redde drengens liv.

Ifølge en mentalerklæring var den 21-årige kvinde ikke sindssyg i gerningsøjeblikket. I forbindelse med fødslen var kvinden i psykisk spaltningstilstand.

Kvinden blev dømt til ambulant psykiatrisk behandling og skal i de kommende fem år gå til samtaler med læger og psykiatere og lade sig indlægge, hvis det går skidt. Den 21-årige kvinde og hendes forsvarer udbad sig betænkningstid i 14 dage med hensyn til, om hun accepterer dommen eller ønske at anke sagen til landsretten.

Statsadvokaten, som havde rejst sagen, har også mulighed for at bringe sagen for landsretten.