Montør i hverdagen - Middelalderkriger i weekenderne

Kenneth er på det danske landshold i middelalderkrig, og han varmer i øjeblikket op til VM. Nogle af hans bedste venner har han fået gennem sin sport.

2:27
Det danske landshold er lige nu i træningslejr inden VM i maj - altså VM i middelalderkamp. Og selv om det i de her dage bare er træning, inden det bliver alvor på Spøttrup Borg, så bliver der ikke lagt fingre imellem:

Middelalderkrig foregik ikke kun i middelalderen. Det er også en nutidig sport.

50-60 kilos rustning er, hvad der skal til for at kæmpe middelalderkrig, og det tager Kenneth Nordklint på næsten hver weekend for at træne op til det kommende VM i Middelalderkampsport på Spøttrup Borg. 

Kenneth Nordklint er til daglig montør, men han er også på landsholdet i middelalderkrig. Han er på det hold, der kæmpe 10 mod 10, og hans rolle er klar. 

- Jeg bliver nok klassificeret som en kampvogn og ikke en løber, siger Kenneth Nordklint. 

Sporten går ud på, at to hold stiller sig overfor hinanden i en formation, hvorfra de går frem mod hinanden og begynder at slås. Det er med sværd, økser, skjold, jernnæveslag og spark, der kæmpes. Det hold, der har nogen stående til sidst, vinder. 

Kenneth har fået rigtig meget ud af at kæmpe på middelalder-måden. 

- Nogen af dem, som jeg kæmper sammen med, er mine bedste venner i dag. Jeg har aldrig haft bedste venner før som sådan, men det får man virkelig, siger Kenneth Nordklint. 

VM i Middelalderkrig finder sted på Spøttrup Borg i Kristi Himmelfartsferien fra d. 25-28 maj, og TV MIDTVEST dækker turneringen.