Mønsted er årets lokalområde

Mønsted vandt prisen for Årets Lokalområde 2013.

Viborg Kommune har kåret Mønsted som årets lokalområde 2013. Med kåringen følger en pengepræmie på 50.000 kroner til almennyttige formål. Det er Demokratiudvalget i kommunen, der har udpeget vinderen af konkurrencen.

Mønsted vandt på grund af den måde, byen organiserer samspillet på mellem de mange lokale aktører. Demokratiudvalget lagde vægt på, at Mønsted inddrager borgerne, og for den frivillighed og det engagement, der er i lokalområdet.

- Der er taget rigtig mange spændende og forskelligartede initiativer i Mønsted gennem de seneste år. Initiativer, der medvirker til at gøre stedet til et attraktivt og godt sted at bo og en værdig vinder. Rundt om i Danmark taler mange om det aktive medborgerskab. I Mønsted gør de det, siger formanden for Demokratiudvalget Rikke Cramer Christensen.

Hård konkurrence blandt de nominerede

Med i opløbet om titlen var også Løvskal og Nordbyen Viborg. Konkurrencen var tæt mellem de tre nominerede lokalområder. Men selvom Mønsted løb med sejren modtager de to anden pladser også en præmie på 25.000 kroner til aktiviteter i området.

Det er sjette år i træk at prisen uddeles. Lørdag den 5. oktober overrækker Viborg Kommunes Demokratiudvalg officielt prisen Årets Lokalområde 2013 i Mønsted.