Mona og 124 andre får hjælp af deres arbejdsplads til at finde nyt job

Coloplast holdt i dag en jobbørs, hvor virkomhedens snart arbejdsløse medarbejdere kunne blive matchet med nye arbejdspladser.

Mona Yde Pedersen har været ansat på Coloplast i 27 år, og er nu én af de 125 medarbejdere, der skal finde nyt arbejde.
Mona Yde Pedersen har været ansat på Coloplast i 27 år, og er nu én af de 125 medarbejdere, der skal finde nyt arbejde.
Foto: Michael Aarup, TV MIDTVEST

For 125 ansatte på Coloplast er der ikke andet at gøre end at finde et nyt job.

For et års tid siden meldte virksomheden ud, at fabrikken i Thisted lukker i sommeren 2019, og nu hvor tiden nærmer sig, prøver Coloplast at hjælpe så mange ansatte som muligt videre i nye stillinger.

Jobbørs skal skabe nye jobs

I dag blev der derfor afholdt en jobbørs på Coloplast, hvor de kommende arbejdsløse kunne møde lokale virksomheder og forhåbentlig finde et nyt job, inden det gamle forsvinder.

Blandt deltagerne var Mona Yde Pedersen, der har været hos Coloplast i 27 år og nu arbejder som maskinoperatør. Hun håber, at jobbørsen kan være springbrættet til hendes næste arbejdsgiver.

- Jeg håber absolut, der falder et job af til mig i dag. Det bedste ville være at kunne gå ud og finde et interessant sted at arbejde, men der er ikke noget bestemt, jeg absolut vil arbejde med. Jeg vil ikke lukke døren for nogen muligheder, siger hun.

0:23
Mona Yde Pedersen håber, at jobbørsen vil hjælpe hende videre.

En chance for at komme videre

30 arbejdsgivere dukkede op til jobbørsen, og for en af de andre jobsøgende Coloplast-ansatte var det en god mulighed for at udvide netværket.

- Jeg håber, at jeg kan skabe et godt netværk i dag. Vi har fået listen på forhånd, hvor vi kan se, hvem der kommer på besøg. Så jeg har været inde og nærstudere hvilke fabrikker, der kommer, for at finde ud af, hvem jeg skal have fat i for at få et godt netværk til fremtiden, siger Tove Bjerregaard, der har været ansat på Coloplast i 22 år.

Coloplast slog dørene op i Thisted tilbage i 1966, men i 2017 kom beskeden om, at fabrikken i Thisted skulle lukke. I alt 167 personer fik at vide, at de ville miste deres job. En del rykkede hurtigt videre af sig selv, men der er altså 125 ansatte tilbage, som i gennemsnit har været ansat 19 år på Coloplast. De skal alle finde ud af, hvad de nu vil.

- Det er da vemodigt, men vi har vidst det i over et år nu. Den her proces har gjort, at nu er det okay at komme videre. Der venter noget nyt og spændende på os ude i verden, og jeg tror nok, at det skal gå, siger Tove Bjerregaard.

0:46
Tove Bjerregaard sætter stor pris på at få hjælp til at komme videre i sit arbejdsliv.

Penge til uddanelse efter eget valg

Den optimisme skyldes til dels, at Coloplasts ledelse har arbejde hårdt på at gøre de ansatte klar til et nyt job.

- Vi har haft meget fokus på, at folk skal have mulighed for at uddanne sig til deres næste job. Så vi har blandt andet gjort det, at vi har afsat meget tid, fordi vi ved, at uddannelse tager tid. Derudover har alle medarbejdere fået et rådighedsbeløb til at vælge uddannelse efter eget valg, fortæller fabriksdirektør Søren Friis.

Tove Bjerregaard sætter stor pris på at arbejde et sted, hvor ledelsen gør noget for at hjælpe de ansatte videre i en svær situation.

- Det er jo luksus for os. Vi er privilegerede at have den her mulighed for at sælge os selv på den her måde, så det er rigtig dejligt for os, synes jeg. Vi er heldige, lyder det fra Tove Bjerregaard.

Coloplast har et mål om, at 90 procent af de ansatte skal have fundet noget nyt at lave, inden de fratræder.