Mogens Jensen får medhold i klage

Folketingets Præsidium har givet Mogens Jensen medhold i, at det var for dårligt at Integrationsminister Inger Støjberg ikke svarede på klagesagen om Marius Youbi indenfor den aftalte tid.

Sagen om Marius Youbi blev drøftet på et møde i Præsidiet den 27. januar, og Folketingets Præsidium har nu slået fast, at det ikke var i orden at Integrationsminister Inger Støjberg overskred svarfristen.  
Dermed har Mogens Jensen fået medhold i dele af sin klage.

- Det betyder, at Inger Støjberg får et rap over nallerne, og det vil sige, at hun får en sådan kritik, at hun fremover skal svare indenfor de tidsfrister, der bliver opstillet, og det synes jeg er meget vigtigt, siger Mogens Jensen, Næstformand, Socialdemoraterne.

Integrationsminister Inger Støjberg beklager fortsat, at hun ikke kom med en redegørelse inden svarfristen udløb, men hun understreger endnu engang, at styrelsens afgørelse om hvorvidt Marius Youbi kan få forlænget sin opholdstilladelse, ikke er hendes bord, men derimod Udlændingenævnets.

Folketingets Præsidium går ikke konkret ind og vurderer ministrenes modargumenter og svar i sagen, og derfor er det udelukkende den overskredne svarfrist de giver Mogens Jensen medhold i.

Mogens Jensen vil fortsat forsøge at få integrationsministeren til at ændre reglerne, så Marius Youbi igen kan få opholdstilladelse i Danmark.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.