Alle mand af huse: Mølletransport kræver sikkerhedsafstand på 50 meter

Beboerne langs ruten vil blive bedt om at forlade deres huse, når tung vindmølletransport kommer forbi.

Det er transportfirmaet Torben Rafn, der skal stå for dagens opgave. Firmaet har specialiseret sig i tung transport, og billedet her er fra en af deres tidligere opgaver.
Det er transportfirmaet Torben Rafn, der skal stå for dagens opgave. Firmaet har specialiseret sig i tung transport, og billedet her er fra en af deres tidligere opgaver.
Foto: Torben Rafn A/S

Der kommer formentlig mange tilskuere, når to store vindmølle-dele mandag morgen skal transporteres fra Hanstholm Havn til testcentret i Østerild.

Men politiet og transportfirmaet tager ingen chancer med sikkerheden, og derfor vil alle nysgerrige blive bedt om at holde sig på god afstand. 

Gert Madsen, der er disponent i transportfirmaet Torben Rafn A/S, fortæller, at politiet har besluttet at holde en sikkerhedsafstand på 50 meter. Det er kun de personer, der er direkte involveret i transporten, der må komme tættere på. 

- Det har man besluttet efter at have evalueret den sidste store transport i 2016. Dengang skete der ingenting, og det gør der heller ikke i dag, men nu øger man altså sikkerheden, og det kan vi kun bifalde, siger Gert Madsen til tvmidtvest.dk.

Hjemmeværnet tjekker husene

Sikkerhedsafstanden på 50 meter gælder også alle i de boliger og arbejdspladser, der ligger langs ruten til Østerild.

De berørte husstande på ruten har fået et brev med budskabet om, at de skal forlade deres hjem, når mølledelene transporteres forbi. 

Hjemmeværnet vil i god tid underrette beboerne, inden transporten passerer.

Transporten består af to vogntog - på det ene står vindmøllens nacelle (møllehuset) og på det andet det 28 meter høje tårn, der skal transporteres stående.

Lastbilerne forlader Hanstholm Havn klokken 8.30 og ventes at nå vindmølletestcentret i Østerild omkring klokken 18. 

Hos Torben Rafn A/S har i øvrigt spændt med fulgt i vejrudsigterne de seneste dage. I tilfælde af meget kraftig vind bliver transporten aflyst, men det skulle der ikke være risiko for.

1:50
SE OGSÅ: Indslag om vindmølletransport til Østerild i 2016.