Frivillige: Mødrehjælpen har vokseværk

Mens mange organisationer kæmper med at finde frivillige, så vokser Mødrehjælpen. Her i landsdelen er tre nye butikker åbnet det seneste år.

Thisted er en af de nye afdelinger Mødrehjælpen har åbnet her i landsdelen.
Thisted er en af de nye afdelinger Mødrehjælpen har åbnet her i landsdelen.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Mange af landsdelens organisationer kæmper for at finde frivillige. Men i Mødrehjælpen er historien en anden. 

Her i landsdelen er hele tre nye afdelinger åbnet i løbet af det seneste år. En af dem ligger i Thisted, hvor  Lisbeth Møller er en de af de godt 30 frivillige. 

-    Det er fordi, de står for noget, jeg godt kan lide. Det der med at hjælpe familier og børn, der ikke har økonomisk overskud. Man gør en forskel og hjælper familier, der er ramt, siger Lisbeth Møller. 

Men det er lidt et særsyn at Mødrehjælpen har kunnet åbne tre nye afdelinger i det midt- og vestjyske.
Mange andre organisationer i landsdelen kæmper nemlig med at tiltrække nok medlemmer. 

- Det vi ser er en stigende skepsis over for traditionelle organisationer. Hvis ikke de (organisationerne, red.) giver de frivillige mere selvbestemmelse, så mister de dem, fortæller Thomas Boje, der er professor i sociologi og ekspert i organisationer ved Roskilde Universitet. 

Andre organisationer savner frivillige 

At det kan være svært at lokke frivillige til, ved de hos Kirkens Korshær i Tarm. Her har genbrugsbutikken være nødt til at forkorte åbningstiden for at få vagtplanerne til at gå op. 

- Det er meget svært at finde frivillige. Vi har heldigvis fået nogle, og det er positivt. De er glade for at være her. Men der er simpelthen folk siger: "Ej det tør vi ikke at binde os for, fordi vi har så meget andet” siger Inge Hansen, der er Frivillig I ved Kirkens Korshær i Tarm.

Mødrehjælpen har åbnet tre nye afdelinger i landsdelen det seneste år. 
Mødrehjælpen har åbnet tre nye afdelinger i landsdelen det seneste år. 
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Men hos Mødrehjælpen er billedet altså et andet. Her er de på landsplan gået fra 1339 frivillige i 2016 til 1906 i 2018.

- Vi går ret målrettet til det med at finde frivillige. Vi kigger efter, at der skal være noget for alle, fortæller Ninna Thomsen, der er Direktør i Mødrehjælpen.

Lisbeth Møller har været en del af frivilligstatistikken i et lille halvt års tid. Hun mener det er det sociale, som gør det for hende. 

- Det har givet mig noget socialt. Jeg synes også, det er en slags ejerforhold, man får til det. Jeg tror, vi alle sammen vi føler, det er vores for forretning, siger Lisbeth Møller. 

Udover butikken i Thisted har Mødrehjælpen her i landsdelen også afdelinger i Viborg, Herning, Holstebro og Skive.