Møbelproducent hitter i udlandet – giver arbejdspladser i Tvis

Det går godt for den lokale møbelproducent.

Lars Larsen købte Actona i 2015. Her ses han sammen med administrerende direktør Torben Villadsen.
Lars Larsen købte Actona i 2015. Her ses han sammen med administrerende direktør Torben Villadsen.
Foto: Scanpix / Morten Stricker

Omsætningen lyder på 1,2 milliarder, og indtjeningen på mere end 100 millioner.

Actona Company A/S, der er hovedkontor og lager i Tvis ved Holstebro, kan i dag fremlægge et rekordregnskab.

- Vi har fået rigtig mange nye ordrer specielt mod regnskabsårets slutning. Den udvikling er fortsat i det nye regnskabsår, og udover at vi kan præsentere et rekordstort overskud på mere end 100 millioner kroner, betyder det også, at vi pt. søger cirka 20 nye kolleger i Tvis fordelt på både administrative stillinger og lagerfunktioner, fortæller administrerende direktør og medejer af Actona Company A/S, Torben Villadsen i en pressemeddelelse.

Behovet for nye ansatte skyldes også, at Actona Company per 31. august 2017 overtog aktiviteterne fra Interstil A/S, og derfor forventer Torben Villadsen endnu et travlt år med en markant stigende omsætning.

Actona Companys møbler er i dag til salg i over 80 lande verden over og eksportandelen udgør over 80 procent af omsætningen.

Lars Larsens lille Ikea

I juni fortalte dynekongen Lars Larsen, at han ønskede at skabe et mini-Ikea.

Første skridt blev taget, da to af Danmarks store møbelvirksomheder, Actona Company A/S og Interstil A/S blev slået sammen. Det blev meldt ud i august.

Begge virksomheder har samme ejer – Lars Larsen Group – og planen er, at de to virksomheder skal blive en af Europas største møbelleverandører med en samlet omsætning på over 1,7 milliard kroner.