Møbelkonkurrenter går sammen

Hård konkurrence på kontormøbler og lavere indtjening får flere selskaber til at fusionere

Moebelindustri_5_0.jpg

Møbelbranchen er hårdt ramt af konkurrence og et voksende pres fra kræsne kunder. Det har fået en gruppe konkurrerende møbelvirksomheder til at tage konsekvensen. De samler sig nu i et nyt samlet selskab, og manden i spidsen bliver den adm. direktør i Holmris i Bjerringbro, Niels H. Lauritzen.

 - Alene er vi for små til at levere det, vi gerne vil. Markedet stiller stadig større krav om innovative, fleksible og konkurrencedygtige løsninger. Det vil blive svært for mindre og mellemstore leverandører at leve op til, men sammen står vi stærkt, siger Niels H. Lauritzen til Børsen.

Landsdækkende kæde

Holmris har egen produktion af kontormøbler, mens de øvrige selskaber i sammenlægningen er salgsselskaber med et stort udbud af kontormøbler og inventar. Firmaerne er bredt ud over store dele af Danmark - noget som den nye direktør ser som en fordel.

 - Med sammenlægningen skaber vi en landsdækkende kæde, der får kritisk masse og muskler til at levere optimale løsninger i hele værdikæden fra første indretningsforslag til levering, siger Niels H. Laurtizen til Børsen.

Med i fusionen er Danfurn fra Vejle, som Holmris sidste år købte. Danfurn lægges nu sammen med Reidarsborg A7S fra Hedensted og JPH Concept samt dele af Wigant-Schultz - begge fra Sjælland - i et nyt selskab.

Det nye fusionsselskab indgår også i et strategisk samarbejde med blandt andre Boss Company i København, Jysk Indretning i Viborg og Ergo-Design på Fyn.