Møbelforretning lukker

Bolighuset Living i Holstebro drejer nøglen om. Otte medarbejdere er fyret.

LivingMoeblerHolstebroFaerch.jpg

Finanskrisen kradser. Møbelbranchen går trægt, køkkenbranchen gør i særdeleshed. Bolighuset Living i Holstebro drager nu konskvensen. Forretningen lukker i løbet af et par måneder. Otte ansatte er blevet opsagt.

- I krisetider er man nødt til holde fokus, og skille sig af med de aktiviteter som ikke går godt, siger Niels Færch, ejer af Bolighuset Living, til TV/MIDT-VEST.

Det er især bolighusets køkkenafdeling, som har give røde tal. Butikken er nu sat salg - men ingen konkrete købere har henvendt sig.

- Jeg har opsagt de otte medarbejdere i mandags. Jeg beklager på deres og på byens vegne - men muligheden for at drive bolighuset videre er ikke længere til stede, udtaler Niels Færch.

Bolighuset Living har solgt designer-møbler og køkkener under samme tag. Niels Færch har haft en tilsvarende butik i Århus, som han lukkede for et halvt år siden. I Holstebro er han aktuelt i færd med at opføre en ejendom som skal huse Andelskassen - samt endnu en, hvor fast-food-kæden Sunset Boulevard skal bo.

Niels Færch er kendt som en del af det såkalde Færch-dynasti. Han er søn af den afdøde tobaks- og plastfabrikant, Jørgen Færch. Niels Færch valgte i halvfemserne at skille sig af med sine aktier i Færch Holding, og har siden arbejdet som iværksætter og byggematador.

Ved siden af aktiviteterne i Holstebro, ejer Niels Færch blandt andet 30 byggegrunde i Thisted, hvoraf halvdelen er solgt.