Mister sin robothånd

Claus Qwinten mangler den ene hånd. Og derfor blev han for to år siden, som den første i landet, udstyret med robotfingre. Men nu har Viborg kommune sagt nej til at betale en nødvendig ændring af den kunstige hånd. Det betyder, at han ikke længere kan bruge den.

271015 KunstigHaand.jpg

Viborg Kommune har sagt nej til, at Claus Qwinten kan få lavet en nødvendig ændring af sin kunstige hånd. Dermed er den nu ubrugelig.

- Jeg var lidt overrasket. Samtidig var jeg lidt skuffet over, at de havde givet mig den afgørelse.

For to år siden fik Claus Qwinten, som den første i Danmark, sin robothånd. Men efter en operation i det dårlige håndled har han brug for et nyt hylster til sin robothånd. Viborg Kommune havde bevilget næsten 400.000 kroner til den.

Efter en operation i det dårlige håndled har han brug for et nyt hylster til sin robothånd. Prisen for et nyt hylster er 66.000.

Hånden hjælper ikke nok

Kommunen begrunder afslaget med at han har mange smerter i den dårlige arm. Og derfor ikke bruger fingerprotesen ret meget.

- Det her hjælpemiddel, det skal i væsentlig grad afhjælpe den følge der er, af den nedsatte funktionsevne. Eller i væsentlig grad lette den daglige tilværelse i hjemmet, siger Anni Dahl Rasmussen, afdelingsleder, Visitation, Viborg.

Claus Qwinten erkender, at han ikke kan bruge robothånden hele tiden. Men han bruger den af og til - for eksempel til redskaber i haven.

Jeg kan bruge den til nogle ting. Og det er stadigvæk en gavn for mig og et hjælpemiddel til mig. Og det er det hjælpemiddel, kommunen nu er ved at fjerne.

Claus Qwinten er den eneste, der kan få glæde af den specialdesignede protese. Den er nemlig lavet specielt til ham.