Mister 1000 liter vand i timen

En kubikmeter vand forsvinder hver time fra ledningsnettet i Studsgård. Betyrelsen fra vandværket har forgæves forsøgt at finde lækagen.

Rent drikkevand fosser i øjeblikket ud af ledningsnettet i Studsgård til ingen nytte.
Rent drikkevand fosser i øjeblikket ud af ledningsnettet i Studsgård til ingen nytte.
Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Ved vandværket i Studsgård står Henning Larsen og undrer sig godt og grundigt. Gennem tre måneder har en lækage et sted på ledningsnettet været skyld i, at det lille private vandværk hver time mister 1000 liter rent drikkevand, skriver aoh.dk.

Derfor har formand Henning Larsen og fem andre bestyrelsesmedlemmer fra vandværket gennem de seneste måneder været ude for at finde det sted på ledningsnettet, hvor der er hul. 

- Nu er det så etapen ude på landet, hvor vi vil intensivere vores indsats. Der bliver lukket for alle huse ud ad Momhøjevej, fortæller Henning Larsen til aoh.dk.

Forbrugerne i Studsgård vil ikke komme til at skulle betale for det tabte vand i det nuværende omfang. På sigt kan vandværket dog blive pålagt en skat, hvis forbruget stiger til over 10 procent af det normale på et år.

I 2016 mistede vandværket pludselig 3500 kubikmeter vand, men pludselig stoppede lækagen igen, uden at man fandt ud af hvorfor.