Minus 128 millioner hos VestjyskBank

VestjyskBank tjener penge, men ikke nok til at dække bankens nedskrivninger på udlån. Niveauet er stadig for højt, siger bankdirektøren.

VestjyskBank har netop fremlagt kvartalsregnskab efter årets første tre kvartaler. Selvom bankens indtjening er stigende, så er der stadig røde tal på bundlinjen. Underskuddet lyder på 128 millioner og skyldes at banken har nedskrevet udlån for 592 millioner indtil nu. Det er godt 300 millioner lavere end i samme periode i 2012.

- Nedskrivninger på bankens udlån udgør 592 millioner kroner til dato mod 904 millioner kroner i den tilsvarende periode sidste år. Selvom faldet i behovet for nedskrivninger er væsentligt, er niveauet fortsat for højt med en nedskrivningsprocent på 2,3, siger bankdirektør Vagn Thorsager.

Omkostninger reduceres

Banken arbejder fortsat stenhårdt på at reducere omkostninger. Det er lykkedes til tilfredshed. Omkostningerne er barberet med 25 procent i forhold til samme periode sidste år. Bankens indtjening er dog også faldet - i dette kvartal med 18 procent i forhold til sidste år. Bankens udlån er reduceret med 15 procent.

- Den tilsigtede reduktion af bankens forretningsomfang realiseres, og der er fortsat god balance mellem udviklingen i indtægter og udgifter takket være loyale kunder og trofaste medarbejdere, udtaler Vagn Thorsager.

Arbejder fortsat på salg

Lige nu er Staten storaktionær i banken, men det har den meddelt, at det ikke er hensigtsmæssigt fremadrettet. Derfor blev der i midten af oktober i gangsat en proces om et muligt salg. En proces, der endnu ikke har givet resultater.

Forventer underskud

Banken fastholder på baggrund af kvartalsregnskabet fortsat at basisindtjeningen ender på 550 millioner. Men da der allerede efter årets første ni måneder er nedskrevet udlån for 592 millioner, ender banken med et samlet minus på bundlinjen. Banken har ikke noget bud på, hvor årets samlede nedskrivninger lander, udover at det bliver lavere end i 2012, hvor nedskrivningerne beløb sig til 1,52 milliarder kroner.