Minkprisen stiger med 12 procent

Prisen på minkskind udvikler sig positivt, men det er fortsat ikke nok til, at alle danske avlere kan få dækket produktionsomkostningerne.

221015Mink.jpg

Efter den netop afsluttede april-auktion hos Kopenhagen Fur står det klart, at prisen på minkskind steg med 12 procent. Hele udbuddet på knap 6,6 mio. skind blev solgt. Salgsprisen på danske minkskind blev i gennemsnit 243 kr., og det er 45 kr. mere end skind produceret i udlandet, hvor prisen landede på 198 kr. i gennemsnit, skriver Landbrugsavisen.

- Vi har haft et par år med prisfald, som nu er vendt til en lille stigning - i hvert fald på denne auktion. Det tilfører naturligvis pelsbranchen en spirende optimisme, siger administrerende direktør Jesper Uggerhøj, Kopenhagen Fur.

Prisen på skind har i et par år været presset af overproduktion i branchen samt lageropbygning i produktions- og detailleddene. Minkproduktionen er globalt set reduceret med 10 mio. skind, og det forventes, at udviklingen fortsætter i udlandet med en reduktion på 20 procent.

I Danmark forventes prisen at falde mellem 5 og 10 procent.

Ikke-rentabel produktion

Selvom stigningen i skindprisen lyder på 12 procent, er det fortsat ikke nok til, at alle danske minkavlere kan få dækket produktionsomkostningerne.

- Den øgede efterspørgsel er selvfølgelig positiv for de danske minkavlere. På trods af prisstigningen når vi ikke et rentabelt prisniveau i denne salgssæson, men grunden er lagt til en positiv udvikling,  siger Jesper Uggerhøj til Landbrugsavisen.

Selve omsætningen på april-auktionen nåede 1,6 mia. kr., og 550 kunder deltog.