Minkavler om indbrud: Skræmmende

Minkavler Kurt Dalby slap med skrækken, da tyveknægte forsøgte at stjæle skind for millioner. Den professionelle tilgang er skræmmende, lyder det dagen derpå.

141222Minktyveri.jpg

Det var ikke amatører, der natten til mandag forsøgte at stjæle minkskind hos avler Kurt Dalby fra Engesvang.

- Det er da lidt skræmmende, at det ikke bare er sådan nogen med et koben, der lige prøver at brække ind - de ved, hvad det drejer sig om, siger han.

De forsøgte at afbryde alarmsystemet med en såkaldt jammer, politiet kender fra blandt andet indbrud i biler.

- Jeg ved ikke, hvordan det virker på en tyverialarm, men jeg ved, at fra biler med GPS-udstyr er det noget med, at man går ind og forhindre, at man kan aflæse GPS'ens positioner. Og jeg forestiller mig, at det her kunne være noget, som er tiltænkt til at forhindre tyverialarmen blev aktiveret, og de gik ind i sendestrålerne, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra Lokalpolitiet i Herning.

Tyveriforsøg var nøje planlagt

Det lykkedes dog ikke at afbryde alarmen, så tyvene stak af, da alarmen gik. Heldigt for Kurt Dalby, der havde 2.500 minkskind klar, der skulle afhentes mandag morgen. Han er ikke i tvivl om, at tyvene var velforberedte.

- Da de var her, havde de punkteret begge biler, så de var sikre på, at vi ikke kunne følge efter dem, forklarer Kurt Dalby.

I alt havde han 7.000 skind liggende til en samlet værdi af 2,8 millioner kroner.

1:56
Ved hjælp af jamming-udstyr forsøgte professionelle tyve at stjæle minksind i Engesvang ved Ikast.