Minkavler: Det er kendere

Den minkavler ved Haderup som har været udsat for tyveri af 69 levende mink er ikke i tvivl om, at tyvene har vidst, hvad de gik efter.

De har stjålet 69 af hans fineste dyr.Det er konklusionen hos mink-avler Bo Larsen efter tyve har været på hans ejendom, og er sluppet afsted med de mange mink-tæver.

De er 7-ere

- De er gået målrettet efter de bedste dyr. Vi har en kvalitetsskala der hedder 3-5-7, og det er kvalitet syv dyr alle sammen, og det er meget frustrerende, siger Bo Larsen.

Tidligt på aftenen

Han er frustreret over, at gerningmænd er brudt ind burene en onsdag aften mellem kl. 19 og 20.

- Det er frustrerende, at folk kommer ind på den måde, og jeg ved jo ikke om det her er noget der fortsætter. Jeg har mine tvivl om det stopper her, siger Bo Larsen.

Stjået til pelsning

Avleren tror, dyrene er blevet stjålet til pelsning og ikke til avl i Østeuropa, som det ellers er politiets teori. 

- På den måde det er sket her, har de ikke haft transportkasser. De har haft dem i nogle rør, så de ikke skriger, for ingen har hørt dyrene skrige og der er heller ingen afføring eller blod, så jeg er sikker på de er blevet kvalt på en eller anden måde, siger minkavleren.  

Frygter gentagelse

Nu kan han være bange for, at tyvene slår til igen.

- Jeg frygter at andre også kan få besøg. Nu har de været her og nu sætter vi to hunde ekstra på og laver nattevagt og det ved tyvene jo nok, og så prøver de nok et andet sted, siger han.  

Se interview med Bo Larsen her