Ministre i samråd om landdistrikterne

Oppositionen mener, at landdistrikterne er blevet forsømt under den nye regering. Derfor har de nu indkaldt en række ministre til samråd.

Regering.jpg

Regeringens politik for landdistrekter bliver i disse dage diskuteret i en række samråd i Folketingets udvalg for landdistrikter og øer. En af initiativtagerne til indkaldelserne er Venstres Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thistedkredsen.

- Vi har fået en landdistriktminister af navn, men ikke af gavn. Der har været konkrete eksempler, hvor det altid er andre ministre, der bliver henvist til, når problemerne skal løses. Eksempler hvor landdistriktministeren har skubbet opgaverne videre, siger Torsten Schack Pedersen til TV/MIDT-VEST.

Kollerup: Spilder Folketingets tid

Men de mange samråd er ikke populær hos Torsten Schack Pedersens socialdemokratiske Thisted-kollega.

- Venstre har efterhånden udviklet sig til et brokparti. Nu har vi haft ti år med forsømmelser af vore ydreområder. Derfor er vi i gang med at skrive på en ny strategi for landdistrikterne. Jeg synes, Venstre burde fortælle, hvad de selv vil, i stedet for blot at bruge en masse af Folketingets tid på at indkalde en stribe ministre i samråd, siger Simon Kollerup til radioen. 

Dagens gæst i samråd er miljøminister Ida Auken.