Ministerpost skiftet ud med frivilligtjans på FDF-lejr

Udenrigsminister Kristian Jensen har i denne uge skiftet habitten ud med en lyseblå FDF-skjorte.

Kristian Jensen

Normalt er han iført jakkesæt og tager sig af Danmarks udenrigspolitiske situation. Men i denne uge er Brexit, krigen i Syrien og andre udenrigspolitiske spørgsmål lagt på hylden for en stund.   

Udenrigsminister Kristian Jensen har nemlig skiftet habit og ministerpost ud med blå FDF-skjorte og en tjans som frivillig på FDF-landslejr ved Silkeborg.

- Herude får jeg ladet batterierne op. Det samvær, der er med børn og unge, deres energi og idéer, giver mig noget med hjem, der gør, at jeg kan holde til en travl hverdag, siger han.

En garvet FDF'er

Lige nu er 11.500 FDF’ere samlet på landslejr på Sletten ved Silkeborg. Kristian Jensen er afsted med sin kone og børn, som alle er aktive i FDF.  Og det er da heller ikke første gang, at udenrigsministeren selv er hoppet i en lyseblå FDF-skjorte.

- Jeg får lov til at være medhjælper på en lang række lejre blandt andet sommerlejren herude, siger Kristian Jensen. 

Selvom brændehug, lejrbål og at sove i det fri er langt fra hverdagen på Christiansborg, er der, ifølge udenrigsministeren, stadig god grund til at tage med FDF'erne på lejr. 

- I FDF er der er plads til alle, uanset hvilke forudsætninger man nogle gange kommer med. Det gør, at man lærer noget både om andre mennesker, men også rigtig meget omkring sig selv, siger han. 

Kristian Jensen deltager i hele landslejren - kun afbrudt af et NATO-topmøde i Warszawa. 

 

0:43
Kristian Jensen har skiftet habit ud med FDF-skjorte. Denne uge deltager han på landslejren ved Silkeborg