Ministerbesøg på AS Scan

Energiministeren var i dag på visit hos maskinfabrikken AS Scan i Hvide Sande. Her skulle han overbevises om, at det er elkeder, man bør satse på

as scan
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Hos maskinfabrikken AS Scan i Hvide Sande lever man blandt af at sælge elkedler. Derfor er de dybt afhængige af afgifterne på virksomhedens varer. I dag var energiministeren på et kort visit, hvor han skulle overbevises om, at det er elkeder, man bør satse på.

Planen var klar forud for energiministerens besøg hos AS Scan i Hvide Sande i dag.  

- Vi forventer, at der bliver sat fokus på brugen af overskudsstrøm. Specielt i forhold til hvilke enheder, der kan afhjælpe det problem, siger Michael Vejlgaard, der er direktør for AS SCAN.

 

Formålet med ministermødet var at gøre Lars Christian Lilleholt klogere på elkedlen som løsning på den danske overskudsstrøm, der blandt andet bliver produceret af vindmøller.

- Vi vil vise ministeren det produkt, vi selv leverer til fjernvarmen. Hvordan det kan afhjælpe problemet med overskudsstrøm, og hvilke omkostninger det har, kontra nogle af de andre produkter, der bliver meldt ud i medierne, siger Michael Vejlgaard.

Her taler man især om varmepumper, som er den mest benyttede på landets varmeværker i øjeblikket. Installationsprisen er dog  langt højere end ved elkedler, og flere afgifter har skabt et ulige marked, som kommer varmepumperne til gode.

 

På mødet var det afgørende for virksomheden at få fremlagt problemstillingerne for ministeren

- Jeg er blevet gjort opmærksom på, at elkedler kan spille en meget centeral rolle fremadrettet. Jeg er meget optaget af, at vi har en bred mulighed for brugen af elkedler, varmepumper og sikkert og flere ting, der kan være med til at sikre, at vi udnytter brugen af strøm fra vindmøller bedst muligt, siger Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

 

Nu går der ikke længe, før AS Scan ved, hvordan fremtiden ser ud.

- I løbet af ret kort tid kommer der nogle store analyser, som vi i folketinget skal arbejde ud fra. De analyserer hele det her spørgsmål om afgifter, hvordan hænger det hele sammen, og hvordan får vi gennemført en grøn omstilling så billigt og effektivt som overhovedet muligt, lyder det fra ministeren.

 

Efterfølgende var det en tilfreds direktør, der gjorde status over besøget.

-Jeg synes, det gik godt. Vi fik talt med ministeren om kombinationen af elkedler og varmepumper. Ministeren sagde, at det selvfølgelig er noget, der fokus på, og det var ligesom det, vi gerne ville have ud af mødet,

 

I Danmark har AS SCAN installeret elkedler med kapacitet på 170 megawatt , mens yderligere 25 megawatt er i ordre.

AS SCAN gør sig også inden for fiskeri- og vindmølleindustrien.