Ministerbesøg på legepladsen

Sophie Løhde (V) var i dag på besøg i børnehaven Bulderby i Viborg for at samle inspiration til forbedringer.

sophie_lohde.jpg
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Klatrestativer og legepladser er ikke hverdagskost for en minister, men ikke desto mindre var netop de to ting på programmet i dag for ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde (V).

Hun var i dag på besøg i børnehaven Bulderby i Viborg for at hente inspiration til en mere effektiv offentlig sektor, og under besøget var hun selvfølgelig en tur på børnehavens legeplads 

- Det er rigtig godt, det er meget længe siden, at jeg har været det sidst, griner ministeren.

Hendes mission var ellers alvorlig nok. Hun er lige nu på rundtur til alle landets kommunen for at samle ideer til et bedre offentligt Danmark. 

- Det er ikke en spareøvelse. Det handler om, hvordan vi kan skabe bedre kvalitet i vores mange gode velfærdstilbud. Der er der i høj grad et potentiale, siger ministeren.  

En af landets største 

Børnehaven Bulderby er en af landets største med næsten 300 børn og 60 medarbejdere. 

- Der har jo været rigtig mange, der har været skeptiske. De syntes, at det var en kæmpe institution og en børnefabrik, fortæller Karen Medom, der er pædagog i børnehaven.

Institutionen er delt op i fem klynger, og det er altafgørende for, at det hele fungerer, mener personalet. 

- Vi holder det nære og det trygge indenfor klyngerne, så det er småt, siger Karen. 

Hun suppleres af en kollega. 

- Det er ikke noget, der skal skræmme folk fra at komme ind i Bulderby, for man mærker ikke, at der er så mange børn her, siger Tina Sandt. 

1:59
Sophie Løhde besøgte børnehaven Bulderby i Viborg for at hente inspiration til en mere effektiv offentlig sektor

Forældrenes organisation er dog bekymret over udviklingen. Blandt andet fordi det betyder længere afstand til den lokale børnehave.

- Det betyder mere tid på vejene i stedet for tid sammen med familien, og det er selvfølgelig altid noget, der gør ondt i familiehjertet.

Ministeren har dog ingen planer om, at alle børnehaver nu skal være kæmpestore.

- Det, jeg synes, der har været inspiration for mig, er hvordan man har arbejdet med at styrke det rent ledelsesmæssigt her i daginstitutionen, lyder det fra ministeren.