Minister vil forhandle om omstridt fiskeripakke

Et flertal uden om regeringen blev tirsdag enige om en fiskeripakke. Minister vil indkalde til forhandling.

Esben Lunde Larsen
Foto: Bue Bukh Petersen, TV 2-regionerne, Christiansborg

Regeringen kan ende med at tilslutte sig den fiskeripakke, som et flertal uden om regeringen tirsdag blev enige om.

I hvert fald vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) indkalde partier til møde om fiskeripakken. Han mener ikke, at uenighederne er uoverstigelige.

- Frem til regeringsdannelsen har vi haft et godt og konstruktivt forløb om fiskeripakken med partier fra begge fløje. Forhandlingerne har selvfølgeligt ligget stillet under regeringsomdannelsen.

- Jeg har nu læst den beretning, de fire partier har lavet. Og jeg kan se, at den minder meget om den aftale, vi var tæt på at lande, siger Esben Lunde Larsen i en skriftlig kommentar.

Han tilføjer dog, at der "enkelte ting, vi ikke har samme syn på".

- Derfor vil jeg, som jeg havde planlagt, indkalde partierne til et møde for at drøfte, om vi kan skabe en bred enighed om fiskeriets forhold fremadrettet, når jeg er tilbage fra eksportfremstød.

Det var Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, De Radikale og SF, der tirsdag meddelte, at de er blevet enige om en vækstpakke for fiskerierhvervet.

Partierne kritiserer regeringen for langsommelighed. I aftalen hedder det blandt andet:

- Regeringen har på trods af lange tilløb endnu ikke formået at skabe et flertal i Folketinget bag et servicetjek af fiskerisektoren.

- Det finder et flertal i Folketinget meget utilfredsstillende. Flertallet mener, at erhvervet har behov for afklaring og ro om fremtiden, hedder det i aftalen.

Partierne vil fremsætte aftalen i Folketinget og på den måde tvinge regeringen til at gennemføre vækst- og udviklingspakken.