Minister: Risiko for ulveangreb mod børn er ekstrem lille

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fastslår, at risikoen for ulveangreb mod børn er ekstremt lille.

Esben Lunde Larsen

Risikoen for ulveangreb mod børn og voksne er ekstrem lille, fastslår miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i et svar til Folketinget. Det skriver Altinget.dk.

- Ifølge Aarhus Universitet er risikoen for et ulveangreb på mennesker i Danmark, herunder børn, ekstremt lille, skriver han i svaret til Folketinget.

Henover sommeren har ulvedebatten raset. Flere vestjyder er nemlig bekymrede for dem selv og deres børn, efter at det er blevet dokumenteret, at det vestjyske ulvepar har fået hvalpe.  

I midten af juli deltog ministeren i Aftenshowet, hvor han udtrykte sin forståelse for vestjydernes bekymring. Det fik SF’s Trine Torp til at spørge ministeren, om han synes, ulven er farlig eller om det var en fortalelse.

Det afviser ministeren i svaret.

- Når jeg formulerede mig, som det fremgår af spørgsmålet, var det for at udtrykke anerkendelse af den bekymring, som mange mennesker oplever, bl.a. fordi der er eksempler på, at ulve i Vestjylland siden sidste vinter har nedlagt et større antal husdyr. At vi har ulve i Danmark er stadig en ny situation, og det tror jeg, at danskerne skal vænne sig til, skriver han.

Læs spørgsmål og svar her