Minister på besøg hos miljøvirksomhed

Esben Lunde Larsen besøgte i dag en virksomhed i Lemvig, der har kombineret forretningen med en indsats mod svineri af miljøet.

Esben Lunde Larsen
Foto: TV MIDTVEST

Ifølge FN's miljøprogram bliver der hvert år smidt over 6 millioner tons affald i havet, og i 2050 vil plastik fylde mere end fisk i verdenshavene. Den udvikling vil virksomheden Plastix i Lemvig være med til at bremse, og i dag var miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, (V) på besøg.

- Plastix er en type virksomhed, som vi kan lære rigtigt meget af i forhold til dagsordenen omkring cirkulær økonomi. Hvordan genanvender vi ting, og giver det fornyet energi? Det er en dagsorden, som regeringen er meget optaget af, siger Esben Lunde Larsen.

Plastix genbruger fiskenet, der ellers ofte ender som affald i havet. De gamle fiskenet bliver omdannet til plastikgranulat, som kan bruges til tøjproduktion, hårde hvidevarer, skateboards og en masse andet, hvor der indgår hårdt plastik. 

- Vi er også nødt til at gøre noget ved al den plast, der ligger i havet herunder også net. Vi kan ikke bare have havet som en affaldsplads, siger direktør i Plastix, Hans Axel Kristensen.

Den succesfulde plastanvendelse vækker begejstring i kommunen. 

- Det er jo en fantastisk historie. Det er altid rart at få lov til at være hjemkommune for innovative virksomheder, som tænker nyt. Det her er et rigtigt godt eksempel, siger borgmester i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm (V).